ទឹកឃ្មុំសម្បូរសារជាតិ ជីវជាតិល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស ប៉ុន្តែពុំមែនទឹកឃ្មុំសមស្របសម្រាប់មនុស្សទាំងអស់គ្នា និងប្រើពេលណា ក៏បាននោះឡើយ។ទឹកឃ្មុំល្អ ជាពិសេសសម្រាប់មនុស្សចាស់ និងកុមារ ព្រោះវាអាចកែប្រែឱ្យប្រសើរប្រព័ន្ធការពារសរីរាង្គ។ វាក៏សមស្របសម្រាប់អ្នកលើសឈាម ឬអ្នកជំងឺហឺត។ ប៉ុន្តែទារកទើបនឹងកើត មិនត្រូវប្រើប្រាស់ទឹកឃ្មុំទេ។ ក្នុងការរក្សាទុក វាអាចត្រូវឆ្លងជាតិពុល botulinum ។ ដោយសារប្រព័ន្ធការពារសរីរាង្គរបស់ទារកនៅខ្សោយ ហេតុនេះបាក់តេរីនឹងឆាប់វាយប្រហារពោះវៀន និងបង្កជាតិពុល អាចបណ្តាលឱ្យពុលអាហារធ្ងន់ធ្ងរ។ ករណីនេះ កម្រកើតមាន តែប្រសិនធ្ងន់ធ្ងរ វានឹងមានឥទ្ធិពលដល់ប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងអាចបណ្តាលឱ្យកុមារបាត់បង់ជីវិត។ កុមារអាយុក្រោម៦ខែ ងាយត្រូវឆ្លងជំងឺច្រើនជាង។ ដូច្នេះហើយកុមារ មុនមានអាយុ១ឆ្នាំ ដាច់ខាតមិនគួរប្រើប្រាស់ទឹកឃ្មុំ ឬផលិតផលពីទឹកឃ្មុំទេ។ ទន្ទឹមនោះ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ក៏មិនត្រូវប្រើប្រាស់ទឹកឃ្មុំ។
ប្រសិនបើ អ្នកចង់ទទួលទាន អ្នកត្រូវជ្រើសរើសពេលវេលាមួយល្អបំផុត ឬក្នុងឆ្នាំសរទរដូវ ជារដូវសមស្របបំផុត ដើម្បីអាចប្រើប្រាស់ទឹកឃ្មុំ ពេលព្រឹក ជាពេលប្រើទឹកឃ្មុំល្អបំផុត។ មនុស្សម្នាក់ៗ គួរទទួលទាន ២៥ក្រាម ដល់ ៥០ក្រាម ទឹកឃ្មុំជាមួយទឹកក្តៅឧណ្ហៗ។ពេលព្រឹក អ្នកអាចទទួលទានទឹកឃ្មុំជាមួយនំប៉័ង ឬបន្ថែមទឹកឃ្មុំទៅក្នុងទឹកដោះគោ។ ប្រសិនអ្នកទទួលទានទឹកឃ្មុំ ចន្លោះពេលបាយនោះ គួរទទួលទានប្រមាណមួយម៉ោងមុន ឬ២-៣ម៉ោង ក្រោយពេលបាយ។ទឹកឃ្មុំស្រស់ អាចទទួលទានបានភ្លាម ឬអ្នកអាចបន្ថែមទឹកក្តៅឧណ្ហៗ ចូលបន្តិច។ អ្នកត្រូវចាំថា មិនត្រូវប្រើទឹកក្តៅខ្លាំង ព្រោះសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ នឹងបំផ្លាញ្ញពពួកអង់ហ្ស៊ីម។ សីតុណ្ហភាព ទឹកល្អបំផុត គឺប្រមាណពី ៤០-៦០ អង្សាសេ។ ជាងនេះទៀត ទឹកឃ្មុំ មិនត្រូវដាក់ក្នុងធុងផ្ទុកលោហធាតុ៕
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment